Sağlık

Lor peyniri nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Lor peyniri zararlı mı, hangi hastalıklara iyi gelir?

Diğer peynirlere nazaran daha az tüketilen bu peynir aslında bağışıklığı güçlendiriyor ve tok tutan besin grubunda yer alıyor. Bağışıklığı zayıf kişilerin ve protein ihtiyacı olanların tüketmesi gereken bu peynirin adı lor. İşte, tansiyon hastalarının bile gözdesi olan lor peynirinin faydaları!

LOR PEYNİRİNİN FAYDALARI: İMMÜN SİSTEMİNDEN KAS İYİLEŞMESİNE

Lor peyniri, içerdiği serum protein sayesinde vücuttaki bağışıklık sistemini güçlendirmeye önemli katkı sağlayan bir besindir. Özellikle sporcuların tercih ettiği bu peynir, sadece sağlıklı beslenme listelerinde değil, aynı zamanda aşırı egzersiz kaynaklı kas sakatlanmalarının iyileştirilmesinde de etkili olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla lor peyniri tüketimi, çeşitli mineraller, vitaminler ve özellikle yüksek biyolojik değere sahip serum protein içeriğiyle desteklenir. İnek peynirinden elde edilmesine rağmen, lor peyniri antijenik proteinleri içermez ve özellikle yumurta alerjisi olan kişilere yüksek biyolojik değerli protein alternatifi sunar.

Lor peynirinin içinde bulunan serum protein, vücuttaki tüm proteinlerin ve kas proteinlerinin daha etkili bir şekilde sentezlenmesine katkı sağlar. Bu özellik, aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici bir etki gösterebilir.

LOR PEYNİRİ NASIL YENİR?

Bu değerli peynir, sadece börek ve makarnada değil, günün her saatinde atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Özellikle diyet yapanlar, az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerini zenginleştirebilirler. 100 gram lor peynirinde 700 mg kalsiyum bulunması, lor peynirini besleyici ve doyurucu bir seçenek haline getirir.

Lor peyniri, peynirle benzer yoğunluğa sahip olmasına rağmen yumuşak bir yapıya sahiptir. Taze lorun gıcırdayan yapısı ve hafif tuzlu tadı, her yaş grubundan insanın keyifle tüketebileceği bir lezzeti sunar. Tuzlu ve tuzsuz lor olmak üzere iki çeşidi bulunan lor peyniri, içerdiği mineraller ve vitaminlerle kemik sağlığına da olumlu katkılarda bulunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu